Izjava o varstvu podatkov

Zadnjič posodobljeno: 24. maj 2018

Upravljalec te spletne strani je Paul Hartmann Adriatic d.o.o, Letališka cesta 3c, 1000 Ljubljana.

Ščitenje varnosti in zasebnosti vaših osebnih podatkov je za skupino HARTMANN pomembno. Zato to spletno stran in njene podstrani (v nadaljevanju “spletna stran”) upravlja v skladu z veljavnimi zakoni o zaščiti in varstvu podatkov. Da bi preprečili nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo,  uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo. Ne moremo pa izključiti morebitne zlorabe podatkov, saj je internet navkljub varnostnim ukrepom in varnostnim komunikacijskim protokolom nepredvidljiv medij.

V nadaljevanju so informacije o vrstah podatkov, ki jih zbiramo na spletni strani, namenih njihove uporabe in strankah, s katerimi delimo te podatke, če je to potrebno.

Zbrani podatki in namen obdelave

Piškotki: Na spletni strani uporabljamo piškotke. Dodatne informacije o njih boste našli v naši Politiki uporabe piškotkov. Tam izveste tudi, kako lahko blokirate uporabo piškotkov in podatkov, ki jih piškotki zbirajo od anonimnih in psevdonimnih uporabniških profilov.

IP naslov: Dostopi do spletne strani so zabeleženi z namenom ustvarjanja poročil o varnostni analizi in obrambe pred kibernetskimi napadi. V povezavi s tem ni nikoli zbran ali uporabljen noben osebni podatek, z izjemo IP-naslova. IP-naslovi so analizirani le v primeru kibernetskega napada. Podatki o dostopu so nemudoma in redno izbrisani.

Obrazec »Kontakt«: preko tega obrazca zbiramo in obdelujemo osebne podatke (imena, priimke, naslove, telefonske številke ali e-poštne naslove) le na podlagi vaše privolitve (6a člen Splošne uredbe o varstvu podatkov). Te podatke uporabljamo le v namene, za katere ste nam jih razkrili, recimo za odgovor na vaša povpraševanja, če ste podali svojo prilovlitev pa tudi za obveščanje o naši aktualni ponudbi, anketiranje in druga obvestila, katerih namen je, da obdržimo stik. Obdelujemo jih dokler je izkazan namen oz. do vašega preklica ali odjave. Teh podatkov ne delimo z nikomer, razen z družbami iz skupine Hartmann, drugih podatkov ne zbiramo. Od prejemanja e-sporočil se vedno lahko odjavite.

Drugih osebnih podatkov preko te spletne strani ne zbiramo.

Izmenjava podatkov

V kolikor ste nam dali svoje soglasje ali pa imamo zakonsko pravico za takšno početje, bomo v zgoraj navedene namene vaše podatke delili s povezanimi družbami v skupini Hartmann, ko je to relevantno. V povezavi z delovanjem spletne strani in storitev, ki jih ta zagotavlja, HARTMANN sodeluje s ponudniki storitev, ki omogočajo na primer storitve gostovanja ali vzdrževanja IT. Ti se morda nahajajo v državah zunaj Evropskega gospodarskega prostora (“tretje države”), v katerih veljavni zakoni ne ponujajo enake stopnje zaščite podatkov kot v vaši domači državi. V takšnih primerih HARTMANN sprejme ukrepe, s katerim zagotavlja ustrezno stopnjo zaščite podatkov.

Podatki so izmenjani samo v povezavi in v skladu z veljavnimi zakoni in predpisi. Vaših osebnih podatkov ne prodajamo ali kako drugače tržimo nikomur.

Vprašanja in komentarji, spremembe in izbris

Za vsa vprašanja glede varovanja vaših osebnih podatkov se lahko obrnete na e-naslov: info@si.hartmann.info. Kadarkoli lahko tudi zahtevate popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov ter izvoz in vpogled oz. dostop do osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas, lahko pa tudi ugovarjate obdelavi ali zahtevate neoviran in neposredni prenos podatkov k drugemu upravljalcu, in sicer pisno, na e-naslov info@si.hartmann.info. Kadarkoli lahko izkoristite tudi pravico do pritožbe pri Informacijskem pooblaščencu RS, če menite, da je prišlo do kršitve vaših pravic. Če izvemo, da je prišlo do nevarne kršitve vaših osebnih podatkov, vas bomo o tem obvestili, ravno tako pa tudi Informacijskega pooblaščenca RS, če bo to potrebno.